Cursussen

In een samenwerking tussen de Volkssterrenwacht Bussloo en de Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde Triangulum is voor belangstellenden een cursusaanbod ontwikkeld. De cursusavonden vinden plaats op de Volkssterrenwacht Bussloo, waardoor naast theorie er bij helder weer tevens gelegenheid is om zelf de sterrenhemel waar te nemen met de aanwezige telescopen.

Het hart van het cursusaanbod wordt gevormd door de 'Introductiecursus Sterrenkunde'.

Een eenvoudige opstap waarmee de cursist een duidelijk overzicht krijgt van diverse sterrenkundige onderwerpen. Geen uitleg met natuurkundige formules, maar eenvoudige antwoorden op vragen zoals: "Wat is het verschil tussen planeten, manen en sterren? Hoe kan ik de sterrenbeelden Stier en Orion vinden en waarom zijn ze alleen 's winters zichtbaar? Waarom zie ik juist in augustus soms 'vallende sterren'? Wat is de Melkweg? Zijn er planeten bij andere sterren?"

De 'Introductiecursus Sterrenkunde' beslaat zeven cursusavonden. Er wordt een cursusboek verstrekt. Speciale voorkennis is niet noodzakelijk. De cursusavonden worden verzorgd door vrijwilligers van de Volkssterrenwacht Bussloo.

Naast deze beginnerscursus worden er 'themacursussen' aangeboden. Deze cursussen beslaan drie of vier avonden en behandelen enkele specifieke onderwerpen meer diepgaand. Voor deelname aan deze cursussen is minimaal enige sterrenkundige basiskennis (bijv. via deelname aan de Introductiecursus) vereist. In de cursussen zullen natuurkundige begrippen gebruikt en uitgelegd worden. De onderwerpen waarover themacursussen aangeboden zullen worden zijn

Gedetailleerde informatie over de 'Introductiecursus Sterrenkunde' en de themacursussen vindt u via het menu.