Beginnerscursus Sterrenkunde

Organisatie: Volkssterrenwacht Bussloo en VWS Triangulum

Najaar 2020 start de Volkssterrenwacht Bussloo, met ondersteuning van de Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde Triangulum, een 'Beginnercursus Sterrenkunde'. Op zes maandagavonden worden diverse onderwerpen behandeld, waarbij de cursist kennis maakt met de wondere wereld van het heelal.

Onbemande ruimteschepen die de planeten en hun manen van dichtbij fotograferen; grotere telescopen die steeds verder het heelal in kunnen kijken; vreemde objecten zoals exoplaneten, witte dwergen en zwarte gaten. Op de televisie en in de pers worden we regelmatig op de hoogte gebracht van nieuwe ontwikkelingen in de sterrenkunde. Enige kennis van sterrenkundige basis-begrippen zorgt ervoor dat men deze ontwikkelingen beter kan begrijpen, alsook het belang ervan. Het vergroot ook het algemene inzicht in de wereld waarin we leven.

Het "Handboek Sterrenkunde" van Govert Schilling (editie 2018) wordt gebruikt als cursusboek. 

Bij helder weer wordt de donkere sterrenhemel van Bussloo gebruikt om zelf sterrenbeelden te herkennen en worden de telescopen gericht op bijvoorbeeld de Maan, de planeten Jupiter en Saturnus, de Orionnevel en andere objecten aan de nachtelijke hemel.

Deze basiscursus is bedoeld voor een ieder die op eenvoudige wijze kennis wil maken met enkele basisbegrippen. Van de cursist wordt enige bereidheid tot zelfstudie verwacht.

Docenten: Vrijwilligers van de Volkssterrenwacht Bussloo.

 
Data-> maandagen: nnb
Locatie: Volkssterrenwacht Bussloo
Aanvang: 19:30 uur. Einde uiterlijk 22 uur.

Kosten: € 115,-  Inclusief het cursusboek (winkelwaarde €30,-) en koffie / thee.

Voor andere informatie en aanmelding e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 0571-262006

Voor details zie: Volkssterrenwacht Bussloo en/of de flyer.

 
Les Datum Onderwerp
      1  
Sterrenkunde als wetenschap
      2  
De Sterrenhemel
      3  
Aarde, maan en zon
      4  
Het zonnestelsel
      5  
Het Melkwegstelsel
      6   
Het heelal
 
Cursisten kunnen lessen - zodra beschikbaar - als pdf downloaden door in te loggen op deze website.
In het menu verschijnt dan het item Downloads-BC.
 

Sfeerimpressie