Themacursus
De Levensloop van Sterren

Data nog niet bekend

Organisatie: Volkssterrenwacht Bussloo en VWS Triangulum

Cursusinformatie

In de themacursus 'De Levensloop van Sterren' worden een aantal onderwerpen behandeld die betrekking hebben op het ontstaan en de evolutie van sterren. De cursus veronderstelt enige voorkennis van deelnemers op het niveau van de beginnerscursus.

In de eerste les wordt uitgelegd hoe sterren ontstaan uit gas- en stofwolken. Als illustratie van de werking van een ster wordt de zon behandeld.

De tweede les behandelt de levensfasen van een ster vanaf zijn geboorte tot aan het begin van het eindstadium. Onderscheid wordt gemaakt tussen lichte, zonachtige sterren en (veel) zwaardere sterren.

De verschillende eindstadia van sterren vormen het onderwerp van les 3. Objecten als witte dwergen, neutronensterren en zwarte gaten komen aan de orde.

De laatste les wordt besteed aan de beschrijving van dubbelsterren en fenomenen als sterhopen, veranderlijke sterren, soorten supernova's en zwaartekrachtgolven.

Data: 4 maandagavonden (nog niet vastgesteld)
Locatie: Volkssterrenwacht Bussloo
Aanvang: 19:30
Kosten: € 
Inbegrepen: werkmap
Aanmelden: Via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (bij voorkeur), of telefonisch 0571-262006
Er geldt een maximum van 21 cursisten.

Details: Volkssterrenwacht Bussloo en/of de flyer

Indeling:

LesDatumOnderwerpDocentReservedocent
Les 1  
Het ontstaan van sterren - de zon
<onbekend>
 
Les 2  
Levensloop van een ster
Wim Schuur
 
Les 3  
Eindstadia van sterren
Kees de Vries a.i.
 
Les 4  
Dubbelsterren en andere fenomenen
Alle boven-genoemden
 

Sfeerimpressie