Over Triangulum, astrofysica, kosmologie en klimaat

Triangulum

2015

Dit boek is de 4e uitgave van Triangulum, uitgebracht bij het 60-jarig jubileum.

Het boek, dat volledig fullcolour is uitgevoerd, wordt voor de gereduceerde prijs van € 2,50 aangeboden. Op de werkgroep- en lezingavonden kunt u het aanschaffen. Leden kunnen het ook toegezonden krijgen; in dat geval betaalt u verzendkosten (€ 4,15) extra.

In het boek (136 bladzijden) zijn de tekstdocumenten gebundeld die in de periode najaar 2013 tot medio 2015 zijn ingebracht in de Werkgroep Astrofysica, de Workshops Compacte Objecten en Klimaat, alsmede enkele afzonderlijke bijdragen van leden van Triangulum.

De verzameling van 16 teksten geeft een beeld van het scala van onderwerpen die tijdens de presentaties in deze werkgroepen aan de orde zijn geweest.
De documenten zijn naar thema gegroepeerd: Triangulum, geschiedenis van de astronomie, astrofysica en kosmologie en het klimaat. De oorspronkelijke teksten zijn niet meer bewerkt en zijn in het algemeen afzonderlijk van elkaar te lezen. De inhoudelijke verantwoordelijkheid berust bij de auteurs van de bijdragen.

De bijdragen zijn van de hand van: Hendrik Beijeman, Jan Claus, Loet Janssen, Ben Kouwenhoven, Margot Otten,  Wim Schuur, Pier Slump en Jos Weemaes.

Hoofdstukken:

1 Over Triangulum

2 Uit de geschiedenis van de astronomie

3 Over astrofysica en kosmologie

4 Over het klimaat

 

WS