Themacursus 'Bouw van het Heelal'

Januari 2023

Organisatie: Volkssterrenwacht Bussloo en VWS Triangulum

Cursusinformatie:

In januari 2023 starten de Volkssterrenwacht Bussloo en de Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde Triangulum gezamenlijk een themacursus ‘Bouw van het Heelal’. Op drie maandagavonden worden diverse onderwerpen behandeld, waarbij de cursist meegenomen wordt naar de oorsprong van het heelal en zicht krijgt op de opbouw van ons universum.

Altijd al willen weten hoe het heelal is ontstaan? Willen begrijpen hoe het heelal is opgebouwd? Wat zijn nu eigenlijk ‘zwarte gaten’, ‘superclusters’ en de ‘oerknal’?
Vragen die uitgebreid aan de orde komen in de minicursus ‘Bouw van het Heelal’. De cursist maakt in deze cursus kennis met de belangrijkste aspecten van de kosmologie.

Van de cursist wordt verwacht dat hij/zij al over enige sterrenkundige basiskennis beschikt (bijvoorbeeld uit de ‘Beginnerscursus Sterrenkunde’). De cursus zal een beroep doen op het voorstellingsvermogen en ook eenvoudige wiskundige en natuurkundige formules zullen niet geschuwd worden.

Data: 16, 23 en 30 januari 2023

Locatie: Volkssterrenwacht Bussloo, Bussloselaan 4, Bussloo
Aanvang: 19:30
Kosten: € 75,-
Inbegrepen: werkmap, koffie/thee
Aanmelden: Via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (bij voorkeur), of telefonisch 0571-262006
Maximaal aantal cursisten 21.
Details: Volkssterrenwacht Bussloo en/of de flyer.

Lesindeling:

LesDatumOnderwerpDocent
Les 1 16 januari 
Afstanden en structuren in het heelal
Frank Vermeulen
Les 2 23 januari 
Bijzondere objecten in het heelal -Zwarte gaten
Kees de Vries
Les 3 30 januari 
Het ontstaan en de levensloop van het heelal
Pier Slump